Letní těstovinový salát
Ingredience
2 mladé cukety, 1 lilek, 2 zelené tenkostěnné papriky, 2 stroužky česneku, svazek jarní cibulky, 250 g těstovin Panzani, 1 plechovka tuňáka, sůl, mletý pepř, olivový olej
Postup
Cukety, lilek a papriky omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kusy, česnek na plátky.
Všechno nasypeme do pekáčku, pokropíme olejem, osolíme, lehce opepříme a dáme upéct do trouby. Občas promícháme. Upečené doměkka necháme vychladnout.
Do mísy nakrájme na malé kousky cibulku i s natí, přidáme tuňáka, upečenou zeleninu a uvařené scezené těstoviny. Podle chuti dosolíme a opepříme, kdo chce, může ještě zakápnout olejem.
Podáváme vychlazené.



zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Milada Kropáčková
Přidáno: 4.8.2010