Dýňové makarony se slaninou

Ingredience

400 g makaronů, 1 menší dýně hokkaido, 4 lžíce oleje, 1 cibule,1 lžička mleté kurkumy, 1 lžička jemně nastrouhaného zázvoru, sůl, mletý pepř, 200 ml vody, 150 g anglické slaniny, 80 g parmazánu

Postup

Dýni omyjeme, zbavíme měkkého vnitřku se semínky a nakrájíme ji na menší kostky.

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V hlubší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej. Přisypeme cibuli s česnekem a krátce osmahneme. Jakmile česnek začne vonět, přisypeme dýni a všechno společně restujeme za častého míchání 4-5 minut.

Před koncem restování přidáme kurkumu a zázvor.

Přilejeme vodu, všechno osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do změknutí dýně, 10-15 minut.

Měkkou dýni rozmixujeme.

Plátky slaniny nakrájíme na menší kousky a na pánvi potřené olejem je osmažíme dokřupava. Pak je vyndáme na talíř s papírovou utěrkou, aby vsákla přebytečný tuk.

Makarony uvaříme na skus a scedíme, asi hrnek vody zachytíme a uchováme.

Vodou z těstovin podle potřeby rozředíme dýňové pyré, aby vznikla omáčka požadované konzistence.

Vmícháme do ní nejdříve větší polovinu parmazánu a nakonec scezené makarony.

Na talíři porci posypeme opečenou slaninou a trochou sýra.

Přidáno: 14.1.2021