Špenátové fettuccine se slaninou

Ingredience

250 g špenátových fettuccine, 250 g anglické (nebo jiné podobné) slaniny, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, jemně strouhaný sýr Grana Padano, sůl, pepř

Postup

Slaninu nakrájíme na kostičky.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus.

V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej a nasypeme na něj kostičky slaniny a opečeme je dokřupava. Odstavíme z plotny a vmícháme rozmačkaný česnek.

Uvařené těstoviny scedíme a ihned nasypeme ke slanině. Přidáme i hrst sýra a všechno promícháme.

Na talíři posypeme na ozdobu dalším sýrem, kdo chce, může si pokrm opepřit či přisolit (ani jedno není nutné).

zdroj: Fajna pasta

Přidáno: 19.8.2019