Špenátové fettuccine se slaninou
Ingredience
250 g špenátových fettuccine, 250 g anglické (nebo jiné podobné) slaniny, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, jemně strouhaný sýr Grana Padano, sůl, pepř
Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus.
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej a nasypeme na něj kostičky slaniny a opečeme je dokřupava. Odstavíme z plotny a vmícháme rozmačkaný česnek.
Uvařené těstoviny scedíme a ihned nasypeme ke slanině. Přidáme i hrst sýra a všechno promícháme.
Na talíři posypeme na ozdobu dalším sýrem, kdo chce, může si pokrm opepřit či přisolit (ani jedno není nutné).
zdroj: Fajna pasta
Přidáno: 19.8.2019