Adamova krkovička
Ingredience
1 kg vepřové krkovice, koření adamova žebra, 2 velké cibule, olej, 200 ml piva (světlé, 10°)
Postup
Maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme.
Z obou stran posypeme kořením.
Pekáč vytřeme olejem. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší čtvrtkolečka a vysteleme jí dno pekáče.
Na pánvi zahřejeme trošku oleje a maso z obou stran krátce prudce opečeme.
Opečené kousky masa naskládáme do pekáče na cibuli. Tuk z pánve nalijeme na maso v pekáči, podlijeme pivem, přiklopíme pokličkou a pečeme do změknutí masa.
Během pečení občas přelijeme vypečenou šťávou. Chvíli před koncem pečení necháme odkryté.
Podáváme se šťouchanými bramborami a zeleninovým salátem.


Přidáno: 8.9.2012