Andulčino maso na zelenině
Ingredience
500 g masa (kuřecí nebo vepřové), 150 g selského salámu nebo vysočiny, 1 cibule, 1 červená paprika, 4 stroužky česneku, 5 lžic kečupu, 1 lžíce hladké mouky, olej, sůl, mletý pepř
Postup
Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájené maso, zasypeme moukou a ještě chvíli za stálého míchání opékáme.
Osolíme, opepříme a podlijeme trošku vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
Cibuli a česnek pokrájíme na plátky, papriku a salám na kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek, salám, papriku a krátce všechno společně osmažíme. Nakonec vmícháme kečup a odstavíme.
Směs se salámem přidáme do hrnce k měkkému masu a promícháme. Podle chuti dosolíme či dopepříme.
Podáváme s rýží.



zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Anna Nepejchalová
Přidáno: 4.8.2010