Lahůdkové koleno

Ingredience

1 vepřové uzené koleno, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 2 cibule, 2 vrchovaté lžíce dobré hořčice, 5-7 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, 150 ml piva

Postup

Koleno důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 1-1,5 litrem vody, přidáme nové koření a bobkový list a uvaříme (asi hodinu).

Uvařené koleno vyjmeme a vykostíme. Vývar použijeme na polévku.

Horčici promícháme s rozmačkaným česnekem a touto směsí potřeme maso pokrájené na větší kousky.

Pekáč vytřeme olejem, na dno nasypeme na půlkolečka pokrájenou cibuli a naskládáme maso. Podlijeme pivem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Zapečeme asi půl hodiny.

Podáváme s nastavovanou kaší a kyselým okurkem nebo s chlebem.

Lahůdkové koleno
Lahůdkové koleno
Lahůdkové koleno

Přidáno: 8.5.2013