Plněná bůčková kapsa
Ingredience
1-1,5 kg bůčku bez kosti (nejlepší je špička), asi třetina drůbkové nádivky, sůl, kmín
Postup
Bůček omyjeme a osušíme. Velkým ostrým nožem do něj vyřízneme kapsu, kterou naplníme nádivkou. Otvor zašijeme nebo sepneme jehlou na špízy.
Kůži na povrchu bůčku ostrým nožem rozkrájíme do mřížky. Maso z obou stran důkladně osolíme a okmínujeme.
Celý kus uložíme do pekáče kůží dolů. Trošku podlijeme horkou vodou, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po půl hodině maso otočíme kůží nahoru, podle potřeby podlijeme horkou vodou, přikryjeme a vrátíme do trouby. Ztlumíme na 170-180°C a pomalu pečeme další asi 2 hodiny.
Během pečení občas přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme horkou vodou.
Podáváme teplé s libovolně upravenými bramborami (doporučuji lepenici) nebo studené s chlebem, hořčicí či křenem.









zdroj: paní Anna Doležalová
Přidáno: 12.1.2013