Vepřová kýta na kari
Ingredience
750 g vepřové kýty, trochu oleje, 2 cibule, 1-2 lžičky kari, mletý pepř, 1-2 lžíce hladké mouky, 200 g zakysané smetany
Postup
V tlakovém hrnci na troše oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Odstavíme, vmícháme kari a pepř.
Omyté a osušené maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
Opečené maso ze všech stran osolíme a vložíme do tlakového hrnce na cibuli. Podlijeme vodou (asi do poloviny masa), hrnec uzavřeme a dusíme doměkka (doba záleží na kvalitě a velikosti kusu masa).
Měkké maso z hrnce vyjmeme a necháme částečně zchládnout.
V troše vody rozmícháme mouku, vlijeme do hrnce a 15 minut povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme smetanu a necháme jen krátce přejít varem.
Maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidáno: 3.3.2012