Vepřové závitky ve znojemské omáčce
Ingredience
plátky vepřového masa, tenké plátky anglické slaniny, kousek slaniny vcelku, pikantní hořčice, sterilované okurky, sůl, mletý pepř, olej, 1 velká cibule, 2-3 lžíce hladké mouky
Postup
Plátky masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí, na ni položíme plátek anglické a půlku malé okurky. Smotáme do rolky a spíchneme jehlou.
V kastrolu rozpálíme olej a přisypeme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a slaninu. Za stálého míchání osmažíme do zezlátnutí cibule. Odstavíme.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a závitky na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Opečené závitky přendáváme do kastrolu na cibulový základ.
Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
Až je maso měkké, závitky vyndáme na talíř. Do kastrolu vlijeme hrnek vody s rozkvedlanou moukou, promícháme, přidáme lžíci hořčice, nadrobno posekaných pár okurek a za stálého míchání přivedeme k varu.
Závitky vložíme zpátky do omáčky a ještě pár minut všechno společně povaříme.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.


Přidáno: 5.4.2010