Jehla na grilu
Ingredience
600 g vepřové kýty, 150 g anglické slaniny, česnek dle chuti, drcený pepř, grilovací koření, muškátový oříšek, olej
Postup
Maso nakrájíme na menší úzké proužky a rozklepeme natenko. Z jedné strany posypeme pepřem a potřeme česnekem. Každý kousek smotáme okořeněnou stranou dovnitř. Zvenku potřeme olejem a posypeme grilovacím kořením. Smotky napícháme na jehly střídavě se složenými plátky anglické. Necháme minimálně 4 hodiny uležet, lépe přes noc. Špízy položíme na rozpálený grilovací plech a grilujeme z každé strany 6-8 minut. Během grilování potíráme směsí oleje a grilovacího koření. Hotové lehce osolíme a poprášíme strouhaným muškátovým oříškem. Podáváme s hranolky, zeleninovou oblouhou a tatarskou omáčkou.




zdroj: Jana z hor
Přidáno: 24.1.2009