Znojemské ragů
Ingredience
600 g vepřového plecka, olej, 3 cibule, 1 lžíce hořčice, 6 sterilovaných okurků, sůl, mletý pepř, mletá paprika, majoránka, mletý kmín, 2 lžíce hladké mouky
Postup
Maso pokrájíme na kostky, 2 cibule nadrobno.
Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a za častého míchání smažíme dohněda.
Osolíme, okořeníme, přidáme hořčici a podlijeme horkou vodou. Pod pokličkou dusíme doměkka.
Okurky a třetí cibuli nakrájíme na kostičky a přidáme k měkkému masu.
Mouku rozkvedláme v troše studené vody a vlijeme do hrnce. Promícháme a povaříme ještě 15 minut.
Podáváme s knedlíkem nebo noky.

podle časopisu Pošli recept
Přidáno: 26.6.2011