Draculova játra
Ingredience
1 kg kuřecích jater, 3-4 cibule, 100 g slaniny, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 3-4 lžičky kořenící směsi Draculova smrt, sůl, 1 malá plechovka rajčatového protlaku (140 g), 2 lžíce hladké mouky, drůbeží vývar, 3 lžíce oleje, petrželová nať
Postup
Játra odblaníme, omyjeme a překrájíme na poloviny.
Cibuli oloupeme nakrájíme na čtvrtkolečka, slaninu nadrobno.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme slaninu a společně restujeme do změknutí cibule.
Přidáme játra a za častého míchání opečeme do zatáhnutí.
Okmínujeme, zaprášíme moukou a za stálého míchání ještě chvíli orestujeme.
Vmícháme zbytek koření, protlak a osolíme. Zalijeme vývarem, promícháme a pod pokličkou dusíme do změknutí (asi 10 minut).
Na talíři posypeme posekanou petrželkou. Podáváme s rýží, tarhoňou nebo pečivem.
Přidáno: 20.9.2015