Nutella kremrolky

Ingredience

těsto: 200 g hladké mouky, 125 g másla, 1 žloutek, špetka soli, 75 ml smetany ke šlehání, 1 vejce na potření
krém: 125 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 75 g másla, 15 g moučkového cukru, 1 žloutek, 3 lžíce nutelly, 1 lžička kakaa

Postup

Žloutek máslo a smetanu utřeme dohladka. Přidáme špetku soli a mouku. Zpracujeme vláčné těsto a necháme v chladu hodinu odpočinout. Na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát, rádýlkem nakrájíme na proužky, které namotáváme na kovové trubičky. Potřeme vejcem a upečeme dozlatova (při 200°C asi 10 minut).
Krém: uvaříme kaši z mléka a mouky. Máslo s cukrem a žloutkem ušleháme, po lžících vešleháme vychladlou kaši, nutellu a kakao.
Vychladlé trubičky plníme krémem.

Nutella kremrolky
Nutella kremrolky
Nutella kremrolky
Nutella kremrolky
Nutella kremrolky

zdroj: časopis Apetit

Přidáno: 21.2.2008