Prsa sv. Agáty
Ingredience
těsto: 280 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 150 g sádla nebo másla (dala jsem napůl), 1 vejce
náplň: 500 g ricotty (nebo tvarohu), 100 g cukru, strouhaná citronová kůra, 75 g kandovaného ovoce, 75 g kousků čokolády
poleva: 200 g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžíce citronové šťávy
na dokončení: kandované třešně
Postup
Ricottu nebo tvaroh rozmícháme s cukrem a citronovou kůrou, vmícháme na kousky pokrájené ovoce a čokoládu.
Na vál prosijeme mouku s cukrem. Do důlku rozklepneme vajíčko, okolo dáme na kousky nakrájený tuk a rukama zpracujeme hladké měkké těsto.
Na pomoučeném vále těsto rozválíme na tloušťku cca 4-5 mm. Větším vykrajovátkem vykrájíme kolečka a vyložíme jimi půlkulové formičky (není třeba vymazávat). Naplníme nádivkou a uzavřeme menším kolečkem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 175°C 30-35 minut (podle velikosti formiček, mám o průměru 5 cm, pekla jsem 30 minut).
Upečené kousky opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Zcela vychladlé polijeme polevou, kterou vyrobíme důkladným rozmícháním všech surovin. (Protože u nás není bílková poleva oblíbená, polila jsem bílou čokoládou.)
Nakonec každý kousek dozdobíme třešinkou.
1 dávka - 35 ks








zdroj: www.toprecepty.cz (casino)
Přidáno: 12.7.2014