Špenátové cannelloni

Ingredience

1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 450 g mraženého listového špenátu, 325 g sýru Lučina, 200 g sýru cottage, 100 g strouhaného parmazánu, 3 lžíce strouhanky, sůl, mletý pepř, 2x500 ml rajčatové omáčky na těstoviny (hotové), 20 plátů lasagní

Postup

Cibuli a česnek posekáme najemnno a zpěníme na troše oleje.

Přidáme rozmražený špenát, a za častého míchání dusíme, dokud se neodpaří všechna voda. Necháme vychladnout.

Do zchladlého špenátu zamícháme Lučinu, cottage a 2 lžíce parmazánu. Podle chuti osolíme a opepříme.

Lasagne krátce povaříme, jen do změknutí, aby se daly rolovat (2-3 minuty).

Rozložíme je na pracovní plochu, rozdělíme na ně náplň a zarolujeme.

Do pekáče vytřeného olejem nalijeme asi čtvrtinu omáčky. Nasládáme do ní rolky, potřeme druhou čtvrtinou omáčky a posypeme parmazánem.

Zbytek srolovaných lasagní položíme do druhé vrstvy, zalijeme zbytekem omáčky a posypeme zbytkem sýra.

Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme (180°C, cca 25-30 minut).

Špenátové cannelloni
Špenátové cannelloni
Špenátové cannelloni
Špenátové cannelloni
Špenátové cannelloni
Špenátové cannelloni

podle magazínu Albert (mírně pozměněno)

Přidáno: 6.2.2011