Špenátové cannelloni
Ingredience
1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 450 g mraženého listového špenátu, 325 g sýru Lučina, 200 g sýru cottage, 100 g strouhaného parmazánu, 3 lžíce strouhanky, sůl, mletý pepř, 2x500 ml rajčatové omáčky na těstoviny (hotové), 20 plátů lasagní
Postup
Cibuli a česnek posekáme najemnno a zpěníme na troše oleje.
Přidáme rozmražený špenát, a za častého míchání dusíme, dokud se neodpaří všechna voda. Necháme vychladnout.
Do zchladlého špenátu zamícháme Lučinu, cottage a 2 lžíce parmazánu. Podle chuti osolíme a opepříme.
Lasagne krátce povaříme, jen do změknutí, aby se daly rolovat (2-3 minuty).
Rozložíme je na pracovní plochu, rozdělíme na ně náplň a zarolujeme.
Do pekáče vytřeného olejem nalijeme asi čtvrtinu omáčky. Nasládáme do ní rolky, potřeme druhou čtvrtinou omáčky a posypeme parmazánem.
Zbytek srolovaných lasagní položíme do druhé vrstvy, zalijeme zbytekem omáčky a posypeme zbytkem sýra.
Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme (180°C, cca 25-30 minut).
podle magazínu Albert (mírně pozměněno)
Přidáno: 6.2.2011