Čokoládový chlebíček se šlehačkou
Ingredience
100 g hery, 100 g čokolády na vaření, 120 g moučkového cukru, 100 g mletých mandlí, 3 vejce, špetka soli, 50 g hrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 50 g sekaných mandlí
dále: čokoládová poleva, smetana ke šlehání
Postup
Heru, čokoládu a cukr zahříváme ve vodní lázni. Až se tuk a čokoláda rozpustí, umícháme hladkou hmotu. Vmícháme do ní mleté mandle, odstavíme a necháme vychladnout.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Do čokoládové hmoty po jednom vmícháme žloutky, polovinu sněhu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, druhou polovinu sněhu a nakonec posekané mandle.
Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Pomalu upečeme (180°C, 40 minut).
Vychladlý chlebíček polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí krájíme na řezy a každý ozdobíme ušlehanou šlehačkou.
Přidáno: 2.5.2009