Pomerančový chlebíček (bábovka)
Ingredience
3 pomeranče s tenkou kůrou, 3 vejce, 250 g tvarohu, 200 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 150 g rozpuštěného zchladlého másla, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, moučkový cukr na posypání
Postup
Dva pomeranče důkladně vydrhneme v horké vodě kartáčkem. Zalijeme vodou a povaříme je 1,5 hodiny. Necháme vychladnout.
Vychladlé uvařené pomeranče nakrájíme na kousky (i s kůrou), odstraníme zrníčka, k rozkrájeným pomerančům přidáme šťávu vymačkanou ze třetího čerstvého pomeranče a rozmixujeme na kaši.
Do misky dáme tvaroh, žloutky, cukr a pomerančové pyré. Společně vyšleháme dohladka, nejlépe v robotu nebo ručním elektrickým šlehačem.
Do této hmoty vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, máslo a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Těsto rozetřeme do libovolné formy (bábovka, chlebíček, ...) vymazané a vysypané hrubou moukou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme, zkoušíme špejlí.
Vychladlé nakrájíme a pocukrujeme.



Přidáno: 15.3.2014