Pohanka zapečená se žampiony

Ingredience

2 hrnky pohanky + 3 hrnky vody, sůl, 3 velké cibule, 700 g žampionů, 4 lžíce sádla, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky majoránky, mletý pepř, 6-7 stroužků česneku

Postup

Pohanku nasypeme do osolené vařící vody, počkáme až začne znovu vařit, přikryjeme pokličkou a celý hrnec zabalíme do deky na půl hodiny.

Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nahrubo.

V kastrolu zahřejeme sádlo a osmažíme na něm cibuli.

Až cibule změkne, přidáme pokrájené žampiony a společně smažíme za častého míchání. Během smažení žampiony osolíme, opepříme a okmínujeme.

Až jsou žampiny měkké, vmícháme majoránku, rozmačkaný česnek a pohanku.

Směs podle potřeby dosolíme či dokořeníme. Rovnoměrně ji urovnáme do kastrolu nebo pekáčku, poklademe několika tenkými plátky sádla a dáme do trouby zapéct na 20 minut při 200°C.

Podáváme teplé s kyselou okurkou.

Přidáno: 28.1.2017