Savojské brambory
Ingredience
1-1,5 kg brambor, 600 ml mléka, 4 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 150-180 g tvrdého sýra, máslo na vymazání pekáče
Postup
1-1,5 kg brambor, 600 ml mléka, 4 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 150-180 g tvrdého sýra, máslo na vymazání pekáče
V mléce rozšleháme ruční metličkou celá vejce, osolíme, opepříme, omuškátujeme a vmícháme nastrouhaný sýr.
Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky (cca 2-3 mm) a naskládáme do pekáče vymazaného máslem. Zalijeme je mléčnou směsí, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C. Po 30-40 minutách pokličku sundáme a dopečeme do zezlátnutí povrchu.
Podáváme se zeleninovým salátem.
zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Jana z hor
Přidáno: 1.8.2010