Savojské brambory

Ingredience

1-1,5 kg brambor, 600 ml mléka, 4 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 150-180 g tvrdého sýra, máslo na vymazání pekáče

Postup

1-1,5 kg brambor, 600 ml mléka, 4 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 150-180 g tvrdého sýra, máslo na vymazání pekáče

V mléce rozšleháme ruční metličkou celá vejce, osolíme, opepříme, omuškátujeme a vmícháme nastrouhaný sýr.

Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky (cca 2-3 mm) a naskládáme do pekáče vymazaného máslem. Zalijeme je mléčnou směsí, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C. Po 30-40 minutách pokličku sundáme a dopečeme do zezlátnutí povrchu.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Savojské brambory
Savojské brambory
Savojské brambory
Savojské brambory
Savojské brambory

zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Jana z hor

Přidáno: 1.8.2010