Francouzský chléb s olivami
Ingredience
200 g hladké mouky, 150 g zelených oliv s papričkou, 150 g tvrdého sýra, 150 g anglické slaniny, 150 ml mléka, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 5 lžic oleje, pepř, sůl, máslo
Postup
Mouku promícháme s práškem do pečiva, solí a pepřem.
Přídáme vejce, mléko, olej a vymícháme hladké těsto, nejlépe ručním elektrickým šlehačem.
Anglickou a sýr pokrájíme na kostičky a společně s olivami vmícháme do těsta.
Těstem naplníme máslem vymazanou formu. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, po 15 minutách ztlumíme na 170°C a dopečeme dozlatova dalších 30 minut.
zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Petra Lichnovská
Přidáno: 6.8.2010