Francouzský chléb s olivami

Ingredience

200 g hladké mouky, 150 g zelených oliv s papričkou, 150 g tvrdého sýra, 150 g anglické slaniny, 150 ml mléka, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 5 lžic oleje, pepř, sůl, máslo

Postup

Mouku promícháme s práškem do pečiva, solí a pepřem.

Přídáme vejce, mléko, olej a vymícháme hladké těsto, nejlépe ručním elektrickým šlehačem.

Anglickou a sýr pokrájíme na kostičky a společně s olivami vmícháme do těsta.

Těstem naplníme máslem vymazanou formu. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, po 15 minutách ztlumíme na 170°C a dopečeme dozlatova dalších 30 minut.

Francouzský chléb s olivami
Francouzský chléb s olivami
Francouzský chléb s olivami
Francouzský chléb s olivami
Francouzský chléb s olivami

zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Petra Lichnovská

Přidáno: 6.8.2010