Hovězí na celeru
Ingredience
800 g plátků hovězího masa, 1 středně velký celer, 1 velká cibule, olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, trochu hladké mouky
Postup
Osušené plátky masa potřeme olejem, z obou stran opepříme a zlehka naklepeme nebo propícháme tenderizérem.
Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Očištěný celer nastrouháme na jemném struhadle.
V kastrolu nebo pánvi rozpálíme olej, maso poprášíme moukou, z obou stran prudce opečeme a vyjmeme. Udržujeme v teple.
Do výpeku nasypeme cibuli a za častého míchání necháme změknout. Přidáme celer, kmín, trochu soli a chvíli za stálého míchání osmažíme.
Plátky masa z obou stran osolíme a uložíme do celerového základu. Podlijeme cca čtvrt litrem horké vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Podáváme se šťouchanými bramborami, případně můžeme doplnit karamelizovanou mrkví.
Přidáno: 29.3.2015