Dvoubarevné knedlíky

Ingredience

250 ml vody, lžička soli, 1 vejce, polohrubá mouka (cca 400-500 g), 25 g kvasnic, 2 lžičky oleje, 1 lžička mleté papriky

Postup

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, osolíme, přidáme vejce, asi 300 g mouky, kvasnice a zapneme program Dort (nebo jiný, který začne hned míchat). Sledujeme těsto v pekárně a podle potřeby přisypáváme mouku, až vznikne hladké měkké těsto (nesmí být moc hutné, radši řidší).

Až je těsto dobře vypracované, pekárnu vypneme a těsto vyndáme ven. Rozkrojíme ho na dvě části, jednu trochu menší než druhou.

Menší část vrátíme do pekárny, přisypeme papriku a přidáme olej. Znovu zapneme program Dort a necháme míchat, dokud paprika není dobře zapracovaná do těsta. Pak ho vyjmeme a obě části necháme nakynout.

Obě nakynutá těsta rozkrojíme na poloviny. Jednu bílou a jednu obarvenou rozválíme na oválné placky a položíme na sebe. Srolujeme jako roládu a vzniklý válec rukama rozválíme do požadovaného tvaru knedlíku.

Stejným způsobem vytvoříme ještě jeden knedlík.

Oba přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15-20 minut kynout. Potom uvaříme v páře (asi 20 minut, zkusíme špejlí).

Uvařené knedlíky nakrájíme ještě horké nití na plátky a podáváme jako přílohu tam, kde se knedlík hodí.

Dvoubarevné knedlíky
Dvoubarevné knedlíky
Dvoubarevné knedlíky
Dvoubarevné knedlíky
Dvoubarevné knedlíky
Dvoubarevné knedlíky
Dvoubarevné knedlíky
Dvoubarevné knedlíky

Přidáno: 4.9.2010