S čokoládovou růží

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 20 g kakaa, 300 g hladké mouky
náplň: 500 g tvarohu, 500 g mascarpone, 500 ml smetany ke šlehání, 300 g bílé čokolády, 4-6 lžic moučkového cukru
na ozdobu: modelovací čokoláda

Postup

Korpus upečeme v kulaté formě o průměru 28 cm. Necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.

Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, smetanu a elektrickým šlehačem vyšleháme dohladka. Pak přimícháme vychladlou (ale ještě tekutou) čokoládu a podle chuti dosladíme.

Korpus třikrát prokrojíme a promažeme náplní. Zbytkem náplně potřeme celý dort zvenku a po vychlazení ozdobíme ozdobami z modelovací čokolády.

S čokoládovou růží
S čokoládovou růží

Přidáno: 23.9.2012