S čokoládovou růží
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 20 g kakaa, 300 g hladké mouky
náplň: 500 g tvarohu, 500 g mascarpone, 500 ml smetany ke šlehání, 300 g bílé čokolády, 4-6 lžic moučkového cukru
na ozdobu: modelovací čokoláda
Postup
Korpus upečeme v kulaté formě o průměru 28 cm. Necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
Do mísy dáme tvaroh, mascarpone, smetanu a elektrickým šlehačem vyšleháme dohladka. Pak přimícháme vychladlou (ale ještě tekutou) čokoládu a podle chuti dosladíme.
Korpus třikrát prokrojíme a promažeme náplní. Zbytkem náplně potřeme celý dort zvenku a po vychlazení ozdobíme ozdobami z modelovací čokolády.
Přidáno: 23.9.2012