Červená čočka na zázvoru
Ingredience
500 g červené čočky, 2 cibule, kousek zázvoru velikosti palce (kdo ho rád, může i více), po lžičce římského kmínu celého i mletého, 1 chilli paprička, 1 lžička kurkumy, 200-250 g listového baby špenátu, olej
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Chilli papričku posekáme na drobné kousíčky.
Do hrnce nalijeme trošku oleje (2-3 lžíce) a na rozpáleném orestujeme cibuli společně se zázvorem a celým kmínem.
Až se koření rozvoní, vmícháme papričku a ještě 2-3 minuty restujeme.
Přilijeme asi 1 litr vody, přivedeme k varu a nasypeme do ní opláchnutou čočku. Pod pokličkou vaříme 8-10 minut.
Až začne čočka měknout, osolíme ji, přidáme mletý kmín, kurkumu, opraný špenát a povaříme ještě pár minut.
Podáváme s rýží nebo plackami.
zdroj: http://cestyschuti.wix.com/cestyschuti (upraveno)
Přidáno: 16.5.2015