Fazole s klobásou
Ingredience
1 plechovka bílých a 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, 2 cibule, 100 g anglické slaniny, 3 nožičky klobásy, 1 sklenice zeleninového leča (330 g), 1 velká brambora, sůl, mletý pepř, oregano, majoránka, olej
Postup
Dno hrnce potáhneme olejem. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a slaninu. Za stálého míchání opékáme do zesklovatění cibule. Pak přidáme na kolečka nakrájené klobásy a ještě chvíli restujeme. Pak přilijeme lečo, přisypeme scezené a propláchnuté fazole, osolíme, okořeníme, podlijeme trochu vodou a vmícháme najemno nastrouhanou bramboru. Promícháme a asi 10 minut povaříme.
Podáváme s pečivem.
Přidáno: 9.10.2009