Rajčatová omáčka
Ingredience
cca 1 kg zralých rajčat, sůl, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 2 lžičky cukru, 120 ml mléka, 1 lžíce mouky, 2 lžíce oleje, 1 cibule
Postup
Rajčata spaříme vroucí vodou, ochladíme a oloupeme. Pokrájíme na kousky a rozmixujeme.
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Přilijeme rozmixovaná rajčata, lehce osolíme, osladíme a přidáme všechno koření. Za občasného promíchání vaříme 20 minut.
Všechno přelijeme přes cedník (ne moc jemný) do jiného kastrolu, abychom se zbavili koření a kousků cibule.
Mouku rozkvedláme v mléce a vlijeme do přecezené omáčky. Promícháme a 10 minut povaříme.
Podle chuti doladíme solí a cukrem.

Přidáno: 20.8.2010