Rajská omáčka

Ingredience

6 lžic oleje, 3 rovné lžíce hladké mouky, voda nebo masový vývar, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 1/2 cibule, kousek citronové kůry, sůl, 200 g rajského protlaku, lžička cukru, 1/2 lžičky skořice

Postup

V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme vodou nebo vývarem, rozmícháme, osolíme, přidáme koření, cibuli, citronovou kůru a vaříme dvacet minut. Podle potřeby můžeme dolít vodu nebo vývar, aby měla omáčka požadovanou hustotu. Omáčku přecedíme, rozmícháme do ní rajský protlak, přidáme cukr, skořici a necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme. Podáváme k vařenému masu s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Na talíři můžeme ozdobit snítkou bazalky.

Rajská omáčka
Rajská omáčka

Přidáno: 24.7.2007