Čočková polévka s tuňákem
Ingredience
300 g červené čočky, 1 středně velká cibule, 2 lžíce oleje, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, 1,5 l zeleninového vývaru, 200 g smetany na vaření, 150 g tuňáka Estass ve slunečnicovém oleji , petrželová nať
Postup
Na oleji orestujeme posekanou cibuli.
Jakmile začne žloutnout, nasypeme k ní čočku, promícháme a zalejeme zeleninovým vývarem.
Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka (asi 15 minut).
Z uvařené čočky vybereme bobkové listy a polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Do rozmixované polévky vmícháme smetanu, rozdrobeného tuňáka a necháme krátce přejít varem.
Na talíři zdobíme zelenou petrželkou.
Dobrého tuňáka k přípravě polévky můžete zakoupit zde.
Přidáno: 24.6.2017