Dýňová polévka s hráškem
Ingredience
2 malé máslové dýně, sůl, mletý pepř, 1-2 lžíce červené kari pasty, 100-150 g mraženého hrášku, cca 50 ml smetany, 1-2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru
Postup
Dýně oloupeme a pokrájíme na kostičky. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka, 20-30 minut.
K uvařené dýni přidáme kari pastu a všechno dohromady (i s vodou ve které se dýně vařila) rozmixujeme dohladka. Pokud je výsledná směs příliš hustá, zředíme vodou nebo zeleninovým vývarem na požadovanou hustotu.
Vrátíme na plotýnku, přisypeme hrášek a povaříme pět minut. Ke konci vaření přidáme několik lžic smetany.
Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Přidáno: 12.4.2014