Fazolková z podmáslí
Ingredience
1 cibule, 2 lžíce oleje, 3 lžíce jemných ovesných vloček, 350 g zelených fazolových lusků, sůl, 500 ml podmáslí, 3 lžičky pesta z medvědího česneku, 2 uvařená vejce
Postup
Na oleji osmažíme do změknutí nadrobno posekanou cibuli.
Zalejeme ji asi půl litrem vody, přidáme podmáslí, osolíme a přisypeme ovesné vločky.
Přivedeme k varu a za občasného promíchání povaříme 5 minut.
Přisypeme lusky překrájené na kratší kousky, znovu polévku přivedeme k varu a povaříme všechno dohromady do změknutí lusků, 5-7 minut.
Hotovou polévku dochutíme solí a česnekovým pestem.
Na talíři ji ozdobíme uvařeným vejcem.
Přidáno: 27.4.2019