Hrášková se smetanou
Ingredience
350 g zeleného hrášku ( i mražený), 2 střední brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, 3 malé snítky kari (smil italský), 2 rohlíky
Postup
Na másle osmahneme najemno pokrájenou cibuli dozlatova.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem nebo vodou (asi 1,2 l), osolíme, opepříme a vaříme.
Až jsou brambory skoro měkké, přisypeme hrášek, bylinku a ještě 5 minut povaříme.
Stáhneme z plotny a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, případně necháme pár hrášků celých.
Vrátíme na plotnu, vmícháme smetanu a necháme přejít varem.
Na talíři posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Přidáno: 11.7.2010