Kyselo
Ingredience
100 g chlebového kvásku, 1 cibule, 150 g hub, 4 brambory, sůl, drcený kmín, 80 ml smetany, 1 lžíce sádla, zelená petrželka
Postup
Na sádle opečeme na čtvrtkolečka porájenou cibuli a na plátky nakrájené houby dozlatova.
Brambory uvaříme ve slupce.
Kvásek důkladně promícháme s 1-1,2 l vody. Osolíme, okmínujeme a dáme vařit.
Po 10 minutách varu přidáme do polévky osmaženou cibuli s houbami a vaříme dalších 10 minut. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme. Podle chuti dosolíme.
Na talíř dáme hromádku oloupaných na kousky nakrájených brambor a zalijeme horkou polévkou. Posypeme petrželovou natí.
Přidáno: 19.3.2016