Mexická rajčatová polévka
Ingredience
2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 0,5 lžičky drceného kmínu, plechovka rajčat (400 g), 2 kuřecí prsa, 1-2 limety, sůl, mletý pepř, 1 červená cibule, čerstvý koriandr, 1,5 l kuřecího vývaru
Postup
V hrnci rozpálíme olej. Přidáme posekanou cibuli a 5 minut mícháme do změknutí. Pak přisypeme nadrobno nakrájený česnek a smažíme ještě asi minutu.
Přidáme rajčata i s nálevem, kmín, chilli papričku a vývar. Všechno společně prohřejeme a pak rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Rozmixovanou polévku přivedeme k varu, vložíme do ní na proužky nakrájené maso a vaříme asi 10 minut, než je maso měkké.
Nakonec vmícháme limetkovou šťávu, sůl, a pepř.
Podáváme s červenou cibulí a čerstvým koriandrem.



zdroj: magazín Albert
Přidáno: 23.11.2013