Mrkvový krém se zázvorem
Ingredience
7-8 středně velkých mrkví, 1 cibule, 1 petržel, 1 brambora, kousek čerstvého zázvoru, 2 lžíce oleje, čerstvý koriandr, sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostky (jednu mrkev můžeme nechat celou a po uvaření nakrájet na plátky k ozdobení polévky). Cibuli i bramboru oloupeme a také nakrájíme.
V hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme za stálého míchání do zesklovatění. Přidáme mrkev, petržel, bramboru a ještě chvíli posmažíme.
Zalijeme vodou (1,5-2 l) a uvaříme doměkka, asi 10 minut. Pak přidáme nastrouhaný zázvor, lžíci posekaného koriandru a povaříme ještě 5 minut.
Polévku odstavíme a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
Na talíři ozdobíme plátky mrkve, kterou jsme vařili vcelku a koriandrem.


podle magazínu Albert
Přidáno: 24.11.2013