Polévka z červených fazolí

Ingredience

200 g červených fazolí, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 brambora, 1 lžíce sádla, 1 vrchovatá lžíce mouky, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 2 lžíce octa, 250 ml smetany na vaření, zelená petrželka

Postup

Oprané fazole namočíme večer do studené vody. Ráno přidáme bobkové listy, nové koření a pod pokličkou vaříme do změknutí. Zatím rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme cibulovou jíšku. Odstavíme a necháme vychladnout. Mrkev, petržel a bramboru nakrájíme na kousky. Až jsou fazole téměř měkké, přidáme do hrnce jíšku, pokrájenou zeleninu, pepř, majoránku a vaříme do úplného změknutí fazolí. Pak polévku osolíme, okyselíme octem, přilijeme smetanu, promícháme a necháme přejít varem. Vytáhneme bobkové listy a kuličky koření. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Polévka z červených fazolí

Přidáno: 28.7.2008