Polévka z tyčinek surimi
Ingredience
250 g tyčinek surimi, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu (bez glutamátu), sůl, mletý pepř, 200 ml smetany na vaření, zelená petrželka, citronová šťáva, 2 krajíce chleba
Postup
V hrnci zahřejeme máslo s olejem a orestujeme na něm nadrobno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Zasypeme moukou a upražíme světlou jíšku.
Zalijeme studenou vodou (1litr), rozmícháme, vložíme bujón a 15 minut povaříme.
Z tyčinek si nakrájíme pár tenkých červených proužků, zbytek pokrájíme na drobné kousky. Přidáme do polévky a povaříme dalších 5 minut.
Přilijeme smetanu, promícháme, necháme přejít varem a odstavíme.
Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Na talíři posypeme krutony z chleba opečenými nasucho, červenými proužky z tyčinek a zelenou petrželkou.
podle časopisu Gurmet
Přidáno: 17.11.2012