Polévka z tyčinek surimi

Ingredience

250 g tyčinek surimi, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu (bez glutamátu), sůl, mletý pepř, 200 ml smetany na vaření, zelená petrželka, citronová šťáva, 2 krajíce chleba

Postup

V hrnci zahřejeme máslo s olejem a orestujeme na něm nadrobno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Zasypeme moukou a upražíme světlou jíšku.

Zalijeme studenou vodou (1litr), rozmícháme, vložíme bujón a 15 minut povaříme.

Z tyčinek si nakrájíme pár tenkých červených proužků, zbytek pokrájíme na drobné kousky. Přidáme do polévky a povaříme dalších 5 minut.

Přilijeme smetanu, promícháme, necháme přejít varem a odstavíme.

Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Na talíři posypeme krutony z chleba opečenými nasucho, červenými proužky z tyčinek a zelenou petrželkou.

Polévka z tyčinek surimi

podle časopisu Gurmet

Přidáno: 17.11.2012