Řepová polévka s kozím sýrem

Ingredience

1 kg červené řepy, 1 velká mrkev, 1 velká petržel, sůl, mletý pepř, olivový olej, 1,2 l zeleninového vývaru, tymián, šťáva z 1 pomeranče, 120 g kozího sýra

Postup

Řepu, mrkev a petržel oloupeme, nakrájíme na větší kusy a nasypeme na plech s papírem na pečení.

Všechno osolíme, opepříme, pokropíme olejem a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme 40-50 minut.

Upečenou zeleninu přesypeme do hrnce, zalejeme ji horkým zeleninovým vývarem, přidáme tymián a povaříme 15 minut.

Uvařenou polévku odstavíme z plotny a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.

Podle chuti dosolíme, dopepříme a vmícháme pomerančovou šťávu.

Na talíři polévku posypeme rozdrobeným kozím sýrem.

Přidáno: 1.2.2020