Zelňačka s klobásou
Ingredience
500 g kysaného zelí, 3-4 brambory, 1 velká cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžička kmínu, 2 lžičky mleté uzené papriky (lze použít i obyčejnou), 2 nožičky dobré klobásy, 1 lžička majoránky, sůl, hovězí vývar
Postup
V hrnci zahřejeme sádlo, nasypeme kmín a smažíme. Až začne kmín praskat, přisypeme posekanou cibuli a osmažíme do zesklovatění.
Pak přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a osmažíme. Vmícháme papriku, přisypeme na kostičky pokrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a na mírném plameni vaříme do změknutí brambor.
Mezitím vymačkáme ze zelí nálev (zachytíme) a překrájíme ho na menší kousky.
Když jsou brambory měkké, přidáme do hrnce zelí s částí zachyceného nálevu (asi půl hrnku), majoránku a povaříme do změknutí zelí. Dosolíme podle chuti.



Přidáno: 12.7.2015