Mimoň
Ingredience
korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 10 lžic oleje
náplň: 800 g smetany ke šlehání, 200 g čokoládového zeesanu + 200 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 200 g másla, 3-4 lžíce nutelly
dále: rum, meruňková marmeláda, potahovací hmota, potravinářské barvy
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme ke smetaně a došleháme dotuha.
Kropus třikrát prokrojíme. Prokapeme rumem, promažeme marmeládou a naplníme čokoládovou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Máslo s nutellou ušleháme na hladký nadýchaný krém. Tímto krémem potřeme celý povrch dortu a znovu necháme ztuhnout.
Vychlazený dort potáhneme nažluto obarvenou hmotou a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 14.11.2015