Mramorovaný s mečem

Ingredience

těsto: 4 vejce, 240 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 necelý prášek do pečiva, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, 2 lžíce kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g jogurtového zeesanu, 220 ml vody, 100 g hořké čokolády, 100 g čokolády Margot, 1 mandarinkový kompot, 3 lžíce višňového gelu
krém: 200 g másla, 3 lžíce nutelly
dále: 100 ml rumu, potahovací hmota white icing

Postup

Upečeme mramorovaný korpus a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou ruční metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a došleháme dotuha. Vařečkou vmícháme obě nahrubo postrouhané čokolády. Hmotu rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme okapané mandarinky. Korpus dvakrát vodorovně rozřízneme. Horní část položíme řezem nahoru, pokropíme rumem a rozetřeme šlehačku s mandarinkami. Přiložíme prostřední část korpusu, pokropíme rumem a rozetřeme druhou půlku šlehačky. Třetí část korpusu pokropíme rumem, rozetřeme na ni višňový gel a pak ji přiklopíme gelem dolů na šlehačku. Celý dort lehce zmáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky. Krém připravíme důkladným našleháním másla s nutellou. Ztuhlý dort převrátíme "vzhůru nohama" a celý potřeme nutellovým krémem. Opět necháme v ledničce ztuhnout. Vychlazený dort potáhneme a libovolně dozdobíme.

Mramorovaný s mečem
Mramorovaný s mečem
Mramorovaný s mečem
Mramorovaný s mečem
Mramorovaný s mečem
Mramorovaný s mečem
Mramorovaný s mečem
Mramorovaný s mečem
Mramorovaný s mečem
Mramorovaný s mečem
Mramorovaný s mečem
Mramorovaný s mečem

Přidáno: 11.7.2009