Ořechový s jedlou krajkou

Ingredience

velký korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 160 g mletých ořechů, 160 g hladké mouky
malý korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 80 g mletých ořechů, 80 g hladké mouky
krém do dortu: 500 ml mléka, 1 sáček čokoládového pudinku, 2 lžíce krystalového cukru, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 3 tyčinky Ledové kaštany (á 50 g), 50 g ztuženého tuku omega, 500 g másla, 2 sáčky vanilkového cukru
krém na obmazání: 125 g másla, 1 tyčinka Ledové kaštany (50 g), 1 vanilkový cukr
dále: 200 ml rumu, obarvená potahovací hmota (cca 1,3 kg), jedlá krajka SugarVeil

Postup

Korpusy upečeme ve čtvercových formách o stranách 25 cm a 15 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Připravíme krém.

Vychladlé korpusy dvakrát prokrojíme, pokropíme rumem a promažeme krémem. Dáme ztuhnout do ledničky.

Zatím necháme ve vodní lázni rozpustit čokoládu. Máslo s cukrem ušleháme a po troškách vešleháme vlažnou rozpuštěnou čokoládu. Společně vyšleháme do pěny. Tímto krémem pomažeme v tenké vrstvě oba kropusy zvenku a znovu necháme pořádně ztuhnout.

Vychlazený dort potáhneme (každé patro zvlášť), sesadíme na sebe a ozdobíme předem vyrobenou jedlou krajkou.

Ořechový s jedlou krajkou
Ořechový s jedlou krajkou
Ořechový s jedlou krajkou
Ořechový s jedlou krajkou

Přidáno: 10.2.2012