Mungo salát
Ingredience
200 g fazolek mungo, sklenice steriované zeleniny mrkev-hrášek (0,3 l), sklenice sterilovaných okurků (0,3 l), 1 větší celer, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, sojová tatarka, sůl, mletý pepř, 0,5 lžičky mletého rozmarýnu
Postup
Fazolky uvaříme doměkka. Celer očistíme, rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody a 15 minut povaříme. Vyndáme z vody a necháme vychladnout.
Po vychladnutí jej nahrubo nastrouháme a osmažíme na oleji s cibulí.
Vložíme do mísy, přidáme na drobné kostičky nakrájené okurky, scezenou mrkev s hráškem a uvařené mungo fazolky.
Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a vmícháme tatarku.
Recept je z knihy Zhubněte jednou provždy (Najezte se do štíhlosti) Antónie Mačingové.
Přidáno: 2.9.2014