Nadýchané rohlíky
Ingredience
500 g polohrubé mouky, 250 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 3 lžíce oleje, 20 g čerstvého droždí
na povrch: 1 bílek, semínka na posypání
Postup
Do vody rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a necháme rozpustit.
Zasypeme moukou, osolíme, přidáme olej a vařečkou nebo robotem vypracujeme hladké vláčné těsto.
Uložíme je do misky a misku i s těstem vložíme na hodinu do igelitky.
Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Z každé vytvarujeme kulatý bochník. Ten rukama nebo válečkem zploštíme na malý kruh a rozkrojíme na čtvrtiny.
Každý cíp takto vzniklého "trojúhelníku" válečkem protáhneme (rozválíme), aby byl delší a srolujeme rohlíky od širší strany ke špičce.
Naskládáme je na plech s papírem na pečení, celý plech vložíme do igelitky a necháme 45-60 minut kynout.
Nakynuté rohlíky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme semínky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme do zezlátnutí, asi 15 minut.










Přidáno: 24.7.2015