Platýz na másle
Ingredience
800 g filetů z platýza, sůl, mletý pepř, 100 g másla, trošku citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, hladká mouka.
Postup
Rybí filety z obou stran osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
Na rozpálenou pánev kápneme olej a vložíme rybu. Až se dolní strana opeče dozlatova (asi za dvě minuty), opatrně otočíme, zeslabíme trochu plamen a opečeme rybu i z druhé strany.
K téměř hotové rybě přidáme máslo a rozpuštěným chvíli přeléváme (lžící) rybu na pánvi.
Až máslo zezlátne, vypneme plotýnku, obsah pánve zakápneme citronovou šťávou a ihned podáváme.
Na talíři přelijeme rybu máslem z pánve a podáváme s vařenými bramborami posypanými posekanou petrželkou.


Přidáno: 25.1.2014