Bezlepkový štrůdl
Ingredience
těsto: 1 kelímek pomazánkového másla (200 g), 2 kelímky bezlepkové směsi Jizerka, 2 lžíce hustého bílého jogurtu
náplň: 2 hrsti strouhaných ořechů, 4-5 jablek, skořicový cukr
1 vejce na potření
Postup
Z másla, mouky a jogurtu vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.
Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na tenký obdélník. Středem posypeme strouhanými ořechy, poklademe na plátky nakrájenými jablky a posypeme cukrem se skořicí.
Zavineme, uložíme na plech s papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme při 180°C 20-25 minut.
Vychladlé nakrájíme a pocukrujeme.
Přidáno: 25.1.2014