Bezlepkový štrůdl

Ingredience

těsto: 1 kelímek pomazánkového másla (200 g), 2 kelímky bezlepkové směsi Jizerka, 2 lžíce hustého bílého jogurtu

náplň: 2 hrsti strouhaných ořechů, 4-5 jablek, skořicový cukr

1 vejce na potření

Postup

Z másla, mouky a jogurtu vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.

Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na tenký obdélník. Středem posypeme strouhanými ořechy, poklademe na plátky nakrájenými jablky a posypeme cukrem se skořicí.

Zavineme, uložíme na plech s papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem.

Pečeme při 180°C 20-25 minut.

Vychladlé nakrájíme a pocukrujeme.

Bezlepkový štrůdl
Bezlepkový štrůdl
Bezlepkový štrůdl
Bezlepkový štrůdl
Bezlepkový štrůdl
Bezlepkový štrůdl
Bezlepkový štrůdl

Přidáno: 25.1.2014