Jablečný koláč Albert
Ingredience
260 g polohrubé mouky, 200 g třtinového cukru, 230 g másla, 1 lžička skořice
náplň: 2 kg jablek (dala jsem asi 1,3 kg), 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička skořice
Postup
Z mouky, skořice, cukru a másla připravíme rukama drobenku. Je-li třeba, můžeme přidat trochu mouky.
Dvě třetiny drobenky nasypeme do dortové formy (průměr 22-23 cm) a rovnoměrně namačkáme na dno a částečně i na stěnu.
Jablka oloupeme, nastrouháme na tenké plátky, promícháme s citronovou šťávou a skořicí. Rovnoměrně je navrstvíme do formy a posypeme zbylou drobenkou.
Formu položíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme hodinu a 15 minut.
Po upečení necháme zcela vychladnout ve formě, teprve studený z formy vyjmeme a nakrájíme. Můžeme posypat moučkovým cukrem.






zdroj: magazín Albert
Přidáno: 16.3.2014