Štrůdl z lístkového těsta

Ingredience

400 g lístkového těsta, 1 vejce, 12-15 jablek, hladká mouka, moučkový cukr, skořice, strouhanka, rozinky naložené v rumu

Postup

Těsto rozdělíme na třetiny (případně můžeme koupit už rozdělené).

Každou část těsta rozválíme na tenký obdélník. Střední část posypeme strouhankou.

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme (na každou nohavici 4-5 jablek). Vymačkáme z nich šťávu a rozprostřeme je na strouhanku. Poprášíme je skořicí a cukrem, množství cukru volíme podle kyselosti jablek. Posypeme rozinkami.

Okraje těsta přeložíme dovnitř (viz foto). Jednu část těsta přehneme přes jablka a potřeme rozšlehaným vejcem. Přes ni přeložíme druhou stranu těsta a lehce přimáčkneme.

Štrůdly přeneseme na plech, potřeme vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Upečeme do zezlátnutí, cca 20-25 minut.

Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.

Štrůdl z lístkového těsta
Štrůdl z lístkového těsta
Štrůdl z lístkového těsta
Štrůdl z lístkového těsta
Štrůdl z lístkového těsta
Štrůdl z lístkového těsta
Štrůdl z lístkového těsta
Štrůdl z lístkového těsta
Štrůdl z lístkového těsta
Štrůdl z lístkového těsta
Štrůdl z lístkového těsta
Štrůdl z lístkového těsta

Přidáno: 9.10.2011