Čokoládová rýže
Ingredience
2 odměrky kulatozrnné rýže, 3 odměrky vody, 2 odměrky mléka, špetka soli, 1 kousek celé skořice, oříšek másla, 30 g čokolády, 1-2 lžíce moučkového cukru (podle chuti)
Postup
Rýži důkladně několikrát propereme. Zalijeme vodou a necháme půl hodiny stát.
Pak přidáme špetku soli, skořici, mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a změknutí rýže.
Až je rýže měkká a kaše zhoustlá, vyjmeme skořici, přidáme kousek másla, na kousky rozlámanou čokoládu, cukr a mícháme až se všechno rozpustí a promíchá.
Rozdělíme do misek a ozdobíme ovocem. Podávat můžeme teplé nebo studené.
1 odměrka - 140 g rýže, z této dávky (2 odměrky rýže) 5 kompotových misek
Přidáno: 11.1.2014