Čokoládová rýže

Ingredience

2 odměrky kulatozrnné rýže, 3 odměrky vody, 2 odměrky mléka, špetka soli, 1 kousek celé skořice, oříšek másla, 30 g čokolády, 1-2 lžíce moučkového cukru (podle chuti)

Postup

Rýži důkladně několikrát propereme. Zalijeme vodou a necháme půl hodiny stát.

Pak přidáme špetku soli, skořici, mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a změknutí rýže.

Až je rýže měkká a kaše zhoustlá, vyjmeme skořici, přidáme kousek másla, na kousky rozlámanou čokoládu, cukr a mícháme až se všechno rozpustí a promíchá.

Rozdělíme do misek a ozdobíme ovocem. Podávat můžeme teplé nebo studené.

1 odměrka - 140 g rýže, z této dávky (2 odměrky rýže) 5 kompotových misek

Čokoládová rýže
Čokoládová rýže

Přidáno: 11.1.2014