Čokoládové jáhly
Ingredience
100 g jáhel, 60 g hořké čokolády, 3 vrchovaté lžíce creme fraiche (možno nahradit zakysanou smetanou), datlový sirup, 3 vrchovaté lžíce pomletých mandlí
Postup
Jáhly propláchneme horkou vodou, nasypeme do osolené vařící vody a vaříme 10-15 minut.
Měkké jáhly scedíme, necháme okapat vodu a vysypeme do misky. K horkým jáhlám přidáme rozlámanou čokoládu a promícháme (teplem se rozpustí). Vmícháme 1 lžíci creme fraiche a podle chuti přisladíme datlovým sirupem.
Do dvou misek vložíme po 2-3 lžících směsi. Do zbytku vmícháme zbývající creme fraiche, mandle a rozdělíme do misek.
Povrch ozdobíme kopečkem smetany, datlovým sirupem, případně ovocem.
Podáváme jako vydatnou snídani. Pokud chceme pohár jen na mlsání jako dezert, můžeme toto množství rozdělit do 4-5 malých pohárků.
Přidáno: 3.8.2015