Plněné růžovky
Ingredience
6 vajec uvařených natvrdo
nálev: 250 ml octa, 250 ml vody, špetka soli, 1 červená řepa (použila jsem dvě malé, dohromady cca 150 g), 1 červená cibule, 1 lžička cukru, 1 bobkový list
náplň: 2 lžíce majonézy, sůl, mletý pepř, půl lžíce pikantní hořčice, půl lžíce zelených bylinek
Postup
Cibuli pokrájíme na plátky, řepu asi na čtvrtiny. Všechny suroviny na nálev vaříme společně dvacet minut. Necháme vychladnout.
Vejce oloupeme a zalijeme vychladlým nálevem. Necháme barvit 20 minut. Poté vejce vyjmeme a osušíme.
Vejce rozpůlíme, žloutky opatrně vyjmeme do misky. Přidáme k nim hořčici, majonézu a utřeme na hladkou pastu. Podle chuti osolíme a opepříme.
Pastu cukrářským pytlíkem nastříkáme ozdobně do prázdných důlků ve vejcích a posypeme bylinkami.
Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
Podle magazínu Albert
Přidáno: 5.4.2010